Výlety plné dobrodružství: Hledání pokladů, cyklovýlet a návštěva Nového Města nad Metují

Nedávno jsme zažili tři nezapomenutelné výlety plné různorodých aktivit, které nám přinesly spoustu radosti, dobrodružství a nových zážitků.

Hledání pokladů, lamy a špekáčky

Jako první nás čekal výlet, který začal hledáním pokladů s detektory kovů. Nadšení a zvědavost nás provázely po celý čas, a když se pod zemí zableskla nalezená mince nebo jiný kovový předmět, radost byla nepopsatelná. Po úspěšném hledání pokladů nás čekalo setkání s lamami. Mazlení s těmito přátelskými zvířaty přineslo všem mnoho radosti. Lamy byly klidné a ochotně se nechaly hladit, což bylo pro všechny zúčastněné velmi příjemné a uklidňující. Na závěr dne jsme se sešli u ohně, kde jsme si pochutnali na opékaných špekáčcích. Atmosféra byla úžasná, plná smíchu a dobré nálady. Podvečerní procházka po naučné stezce zpátky na Domov mládeže byla krásným zakončením dne plného dobrodružství.

Cyklovýlet na přehradu Les Království

V dalších dnech jsme se vydali na cyklovýlet k přehradě Les Království. Cesta nás vedla přes nádhernou krajinu plnou zeleně, lesními stezkami a podél klidného Labe. Během několika přestávek jsme si odpočinuli a občerstvili se, což nám dodalo energii na další jízdu. Když jsme dorazili k přehradě, tak jsme jako vždy byli nadšeni její krásou a majestátností. Tato přehrada, která připomíná pohádkový hrad, nás vždy okouzlí svou architekturou a historií. Udělali jsme si společnou fotografii a vydali se na prohlídku okolí. Po prohlídce jsme si dali limonádu a nanuk, jako odměnu za podaný výkon.

Výlet do Nového Města nad Metují

Na zatím poslední výlet jsme se vypravili do malebného Nového Města nad Metují. Nejprve jsme obdivovali krásu zámecké zahrady, poté jsme prošli nádvořím zámku až na historické náměstí. Tam jsme ochutnali báječnou zmrzlinu a procházeli se malebnými podloubími. Následoval krátký, ale strmý výstup k Juránkově vyhlídce u zříceniny hradu Výrov. Odměnou nám byl nádherný výhled na zámek a okolní krajinu. Celý výlet jsme zakončili návštěvou obory v Klopotovském údolí, kde jsme si užili klid a krásu přírody.

Tyto tři výlety nám přinesly mnoho krásných zážitků a vzpomínek, které si budeme dlouho pamatovat. Každý den byl jiný a přesto stejně nezapomenutelný. Těšíme se na další společná dobrodružství a objevování nových míst!